søndag 15. juli 2012




Nydelig film, men boka først!
  




DVD Saras nøkkel - Gilles Paquet-Brenner
Fin film, basert på boka med samme tittel. Du bør som vanlig lese boka før du ser filmen!
"Mesterlig og fengslende. Dette er ikke noe leseren vil glemme med det første. Anbefales varmt." (Library Journal, USA). SARAS NØKKEL er en gripende roman som tar opp tabuene og fornektelsen rundt en smertelig episode i Europas historie - en innsiktsfull fortelling om ansvar og samvittighet, om sorg og kjærlighet. "En elegant fortalt og ytterst spennende, gripende og avslørende roman ... Det er lenge siden jeg har hatt så vanskelig for å legge fra meg en bok." (Svenska Dagbladet). "En helt uimotståelig roman ... " (Nerikes Allehanda, Sverige). "Intrigen er spennende, og hendelsen som skildres, er opprørende ukjent."


Jeg måtte bare kjøpe denne DVDen. Såg filmen på kino engang, og nå på film.
Den er så fin!

Kongens tale - DVD - Film


Duften Av Grønn Papaya Om Morgenen - Tran Anh Hung

Duften av grønn papaya om morgen. En fin og annerledes film fra Vietnam fra 50-tallet.
Ti år gamle Miu begynner som tjenestepike i en velstående familie i Saigon i 1951. Av en eldre tjenestekvinne får hun vite at den trykkende stemningen i huset skyldes at familiens datter, som ville vært på samme alder som Miu selv, nylig døde. Dette har ført til at farmoren har trukket seg helt tilbake, faren er forsvunnet og Miu blir hakkekylling for husets barn. Bare fruen i huset ser på Miu som en slags erstatning for sin tapte datter, og når tjenestepiken etter ti år reiser fra familien, får hun smykker og en kjole som var tiltenkt den døde piken.
Den var veldig annerledes, og nydelig.


29.12.11

Filmen er basert på en fantastisk og sann historie om en desillusjonert journalists ferd gjennom de glemte gatene i Los Angeles. I disse gatene møter journalisten en mann han, gjennom musikkens befriende makt, danner et usannsynlig vennskap med.
Spaltisten Steven Lopez (Downey) liv er i en blindgate. Avisindustrien er i opprør, ekteskapet han hadde til en kollega har gått i oppløsning og han klarer ikke helt å huske hva han engang elsket ved jobben sin. Så en dag, mens han går gjennom et av Los Angeles dårligere strøk ser han denne lugubre personen Nathaniel Ayers (Foxx) som legger hele sjelen sin i en fiolin med kun to strenger. I begynnelsen forfølger Lopez Ayers som om dette var en hvilken som helst ide til en historie i denne store millionbyen. Han forsøker å avdekke mysteriet om hvordan denne ualminnelig briljante og forstyrrete gatemusikanten som tidligere var en dynamisk protesjé på vei mot berømmelse, endte opp med å bo i tuneller og trappeoppganger. I den tro at han kan forandre Ayers liv setter Lopez ut på et eventyrlig oppdrag for å få ham vekk fra gatene og tilbake til et liv innen musikken. Men da Lopex sloss for å redde Ayers liv, innser han at Ayers, med sin sterke lidenskap, sin frihetselskende stahet og sitt modige forsøk på kontakt med medmennesker og kjærlighet - drastisk forandrer han

Ingen kommentarer: