søndag 22. juni 2014

BOKEN SOM BEVEGER EN HEL VERDEN!

Av ulike grunner  har autisme interessert meg en stund. Så da jeg oppdaget denne boka fant jeg ut at den ville jeg lese. Og heldigvis gjorde jeg det, og jeg anbefafaler den! Og den har lært meg mye!
                                                                                                                                  

Forord av David Mitchell, som også har et barn  med autisme.
"Den tretten år gamle forfatteren av denne boken ber deg forsøke å forestille deg hvordan hverdagen ville være hvis du ikke lenger kunne snakke. Det vil være like umulig for deg å forklare at du er sulten eller trett eller har det vondt,som det er å slå av en prat med en venn. Jeg vil gjerne ta dette tankeeksperimentet et skritt videre. Nå som du har mistet evnen til å meddele deg- se for deg at din interne redaktør, som ellers er den som ordner tankene dine, sier opp uten forvarsel. Antakelig har du aldri engang vært klar over at denne tankeredaktøren eksisterte, men nå som han eller hun er borte, går det for sent opp for deg at det er redaktøren som alltid har sørget for at hjernen din fungerte ordentlig. En styrtsjø av ideer,
minner, impulser og tanker velter ustanselig over seg. Redaktøren din regulerte denne flommen, avledet det meste av den, og gav deg valget mellom bare noen ganske få alternativer. Men nå må du klare deg på egen hånd."
 «Alle har et hjerte som kan beveges av noe», sier Naoki Higashida.
 Hvorfor hopper jeg er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt. Med sine egne ord gir han et klart bilde av hvordan han oppfatter det meste, som følelser, tid og sted, natur, og forklarer den ofte uforståelige oppførselen til mennesker med autisme. Han deler også sitt unike syn på livet. Hans innsikter er så lysende, annerledes og kraftfulle, at man aldri ser på verden på samme måte igjen. Denne  boken beviser  at mennesker med en autistisk diagnose ikke på noen måte mangler humoristisk sans, fantasi eller empati.




lørdag 14. juni 2014

Tørketid på håndarbeidsfronten,

selv om jeg flytter litt på noen strikkepinner av og til.... men med jobb, småbarn i huset, og husbygging ☺ så får jeg rett og slett ikke tid. Men det er "hjertefryd også uten symaskinlyd"  Alle mine fem barnebarn er jo selvsagt helt fantastiske, nydelige og helt unike, og det blir mye kos.  Bare to av dem bor med oss nå en kort periode, de tre andre bor rett over veien.☺
Når det ikke er jobb, barnebarn og husbygging, så blir det lesing, turer og besøk.
                                       Her er en ide til å få brukt opp litt restegarn.
 Var på BLÅtur i GRÅvær på torsdag, det var en flott tur, og kjekk kveld. Takk til tre av mine fantastiske kollegaer. Startet med bybrannvandring
                                                fikk bybrannmuffins underveis,
                                        Synes denne var kreativ! Nydelig var den også!



mandag 9. juni 2014

Da blir det endelig

dåp i barnehagen. Og sikkert i morgen! ☺

 For lenge siden var det et par søte små (av de store) som spurte meg om jeg kunne sy dåpskjole til dukka. Og svaret var selvsagt ja. Men tiden har gått med til så mange ting, som maling og maling og maling m.m, litt barnepass blir det også, og svært lite sying nå som vi bor 3 generasjoner under samme tak. (Men det er bare frem til mndskifte juni/juli.) Vel, skulle disse to få glede av en dåpskjole før de slutter, og jeg holde hva jeg lovte, ja da var det bare og sette igang.
Så her er den, sydd av et flott dusjforhengstoff som jeg fikk en gang, og aldri brukte.
Et sløyfebroderi  nederst på kjolen og på lua.

mandag 2. juni 2014

                                                        Midnattsrosen Lucinda Riley


                          Nå har jeg lest ferdig denne boka,                                                   Historien gir et eventyrlig innblikk i indisk riksmannsliv fra begynnelsen av 1900-tallet av, fra palassene til maharajaene i India,  til de vakre godsene i England som jeg er så svak for.  Stikkord: drama,  mørke hemmeligheter, mektige panoramaer, lange tidsspenn, rasefordommer, kjærlighet og godhet, m.m Den var kanskje, bare kanskje, litt lang, men jeg er glad jeg har lest, dvs. hørt, også denne boken av Lucinda Riley. Oppleseren, Tone Danielsen, var god! 

Nå er det Hvorfor hopper jeg av Naoki Higashida som skal inntas, nå gjennom øynene!
Biblioteket er en fin ting!!