torsdag 30. januar 2014

Fasinerende portrett


Jeg har hatt noen små hjelpere til å lage disse flotte bildene. Barna har tegna seg selv, vi har scanna tegningene, og jeg har stingsatt dem i Digitizer. Noen av bildene er bare automatisk stingsatt, andre har jeg jobbet litt mer med, men ikke mye. Det ble det ikke tid til.  Det var 18 tegninger som skulle ende opp ferdigbrodert, og det ble da gjort sammen med barna. De fikk velge farger, og trykke på Start-knappen. Og det var spennende. Tenk å få sin egen tegning inn på pc, og til og med inn på symaskina.
En kommentar fra en 3 åring, da det var tomt for undertråd. Jeg spolte, skulle til å sette spolen i spolehuset,"Ja, du må sette i batteriet" Er barn vant til at saker og ting går på batteri? Ja! Og på en måte er jo spolen et batteri ☺
18 flotte tegninger, og 18 flotte broderi ble til sammen en kunstutstilling

torsdag 23. januar 2014

Gimping, maskinbroderi,

strikking, lesing..... og masse på jobb + litt til pågår. Derfor lite bloggtid, dessverre.
Men her er jeg innom, litt ekstra lykkelig i kveld, fordi oppskriftheftet til denne genseren dukket opp igjen, etter mange etterlysninger både her og andre steder.
Så nå er det et håp om at den kan bli ferdig..... bare jeg finner flettepinnen ☺☺         Skal kjøpe en ny på lørdag.
Tanken var at jeg skulle lage litt forskjellig i gimping, hårnålsteknikk, hairpin lace, Haarnadel  et eller annet.
Vi skal "fordype" oss litt i teknikken i husflidslaget nå ut over våren.
Så her er et halvferdig arbeid, både båndene og sammenhekligen er annerledes enn det jeg har gjort før. Artig med noe nytt.
På lesesiden er det Blomstenes hemmelige språk...... gleder meg til vår og sommer og hagearbeid. Maskinbroderte selvportretter (ikke mitt) i bhg er  noe jeg vil vise når vi er ferdig... over helga.
Ha ei flott helg


torsdag 16. januar 2014

Bok og et lite forkle


Lavendelhagen av Lucinda Riley (Innbundet)

idag, og en sydd finger, men den har jeg ikke tatt bilde av. ☺
Boka først:                 
Samme forfatter som skrev Jenta på klippen og Orkidens hemmelighet.
Jeg har hatt denne boka "på øret", og likte den godt. Liker måten forfatteren veksler mellom to historier på, og likevel får det til å henge sammen.
Og hun skriver og beskriver så godt at det nesten er som om man er der.
I det en øyeblikket er man på slottet i Gassin i Sør Frankrike, med varme, lavendel og drueranker, i neste øyeblikk er det Yorkshire, England, litt tåkete og kaldt.
Hovedpersoner.... Emilie de la Martinières, en ung vetrinær som  hele  livet har kjempet mot sin aristokratiske bakgrunn. Etter at moren hennes dør, er hun helt alene i verden og enearving til barndomshjemmet sitt i Sør-Frankrike.
Constance som kommer til Paris som spion under 2. verdenskrig. Hun blir viklet  inn i et nett av løgner og bedrag, blir tvunget til å gi opp sin identitet og  familien hjemme i England får hun ikke ha kontakt med.  
Når hun blir nødt til det, gjør hun det hun må for å redde menneskene rundt seg, og selv overleve. Valgene hun blir tvunget til å ta får følger for resten av livet hennes.
Vil du vite mer så les. Boka finnes på biblioteket, den kan høres eller leses. Anbefales.
 Et lite enkelt forkle til et lite barnebarn, sydd etter et som min datter hadde.

 
         Er ikke dette et nydelig bilde ♥

Men det var ikke denne maskina som sydde meg i fingeren. Det var en annen.
Tenk, der stod jeg, sydd fast i en crazy-quilt-in-the-hoop☺                       Maskina skrek, Warning,warning, og jeg HYLTE.  Litt av et syn.... Heldigvis slapp maskina og jeg og dra sammen til legen, Jeg fikk skrudd på hjulet, og fikk nåla opp, og tok nærmeste stoffbit som bandasje.
Anbefales IKKE!

fredag 10. januar 2014

Maya og Pippi

Det er jammen lenge siden det har stått en boktittel her på siden min. Det betyr ikke at lesing er ute.
Men iallefall, denne anbefales,
den gir en fantastisk  leseropplevelse, og det er jo det vi vil ha – en sånn som gjør at man kommer på jobb med mørkeblå ringer under øynene, fordi man aldri fikk lagt seg til å sove kvelden før. Det er et kvalitetstegn!
Handling?   
                                                      Om seg selv forteller Maya:
"Hvordan jeg er? En meter og åtti, femtiåtte kilo når jeg spiller fotball og en god del mer når jeg er slapp, jeg har sterke ben, klossete hender, øynene er blå eller grå, alt etter tiden på dagen, og jeg tror jeg er blond, men jeg er ikke sikker, for jeg har ikke sett det naturlige håret mitt på flere år."
Hun er en vill og egenrådig ung dame. Hun havner tidlig på skråplanet og skoletiden hennes er preget av skulk, dop og dårlige venner. Hun lukkes inne på en psykiatrisk institusjon som hun klarer å rømme fra. Etter en haiketur som merker henne for livet, havner hun i Las Vegas hvor hun begynner å lange dop for den mystiske Brandon Leeman og skifter identitet. Maya er på dramatisk vei nedover, helt ned til bunnen.
 Det er for å redde Maya at familien sender henne sørover, til en venn av bestemoren, på den lille øya Chiloé, sør i Chile. På Chiloé blir hun venn med den mye eldre Manuel Arias. Han interesserer seg for områdets fantastiske, lokale sagn, for overtro og eventyr, og han hjelper henne til et innblikk i sin egen, dramatiske eksil-chilenske familiebakgrunn.
Jeg liker Isabell Allende, og skal lese mer av det hun har skrevet. Fra før har jeg lest Øya under havet, og Åndenes hus.

Har ikke dokumentert Pippi-genseren, ☺ men den er forlengst tatt i bruk.
Deilig Jærbo garn, mykt og godt, og ikke altfor tykt. Tror det stod Skrållan på nøstet.
Ha en flott lørdag!