søndag 29. september 2013

Hipp hurra for jenta som er 2 år idag



Skulle gjerne ha tatt på meg æren for denne kaken, men nei, den er ikke mitt verk. Men,, den stod på min kjøkkenbenk☺ Her i huset har det nemlig vært fest idag, med mye god mat, masse humor og forskjellig humør, leik og tegning☺ Det blir livat når 5 barn, diverse tanter og onkler, mødre og fedre, og fire besteforeldre skal innta middag m.m.
                                                                                                                                                                                 Må nok utsette mitt daglige treff med Trevor. Er litt for sliten til å høre på han i dag. Men vi har vært sammen minst en time hver dag siste uka, og det skal vi fortsette med. Han er en god lærer, og jeg har lært mye.  Kjempeartig        
                                            
                                                         Og hva er det han kan???
                                                    Han har en del trådsneller rundt seg.... 
                                    Han kan sikkert masse, men er veldig god  på DigitizerMBX
                  Må nok komme tilbake med resultat av dette "kurset" ved et senere tidspunkt.
                                                                 Ha en fin arbeidsuke.☺
     

                         

lørdag 21. september 2013

Mug Mat In The Hoop

To blogginnlegg på en gang..... ja, jeg må jo vise det som står i overskriften. Er så fasinert av In the hoop prosjekt, så i dag ble det bl.a den første av flere Mug Mat. Det kommer flere etterhvert, også bilder av fremgangsmåte. Har holdt på med noe quilting som tok litt lang tid, så derfor så var det så kjekt å gjøre noe helt annet.



      
Ser at det er to uker siden siste blogginnlegg. Det er ikke bra. Dagene har det med å fly avgårde. Jeg må jo på jobben hver dag, så er det en del frivillig arbeid, og mine kjekke barnebarn vil og så ha av min tid. Og det er koselig. Det er når de er små man bygger relasjoner.

 Ellers er Tirsdagsdamene, reisen til Lourdes  ferdiglest."Tirsdagsdamene - reisen til Lourdes" av Monika Peetz
Eller rettere sagt, ferdighørt. Anbefales. Forlaget skriver:
Fem venninner på pilegrimsferd. En henrivende og til tider komisk roman om en reise som forandrer alt. I 15 år har de vært bestevenninner. Hver første tirsdag i måneden treffes de fem damene i sin franske yndlingsrestaurant, og en gang i året hygger de seg med en felles weekendtur. Men dette året er alt forandret: Judith er nettopp blitt enke og vil foreta en pilegrimsreise til Lourdes i sin avdøde manns fotspor. Fylt av omtanke for sin sørgende venninne, beslutter Tirsdagsdamene seg for å følge henne på reisen. Underveis kommer de fem damene litt etter litt på sporet av en hemmelighet, som får konsekvenser for alles liv og setter deres vennskap på en hard prøve. 
Nå har jeg lånt Syv dager med Tirsdagsdamene. Gleder meg til å begynne på den.


                      Her er en liten lue som jeg laget nå en dag. Enkel, veldig enkel, men forhåpentligvis brukbar. Og litt restegarn mindre.
             

søndag 8. september 2013

Nydelige, sommerlige høstdager

Fantastisk søndag, med barn og barnebarn, fjøre, pølser på termos i mangel av engangsgrill, godterifrosker i fjøresteinane, kort sagt, god søndag.

Tre flotte gutter i alderen 2-8 år har vært mye sammen med farmor denne helga. Vi har vært på biblioteket, selvsagt, der er det flott barneavdeling, vi har hoppa på trampoline, plukka plommer, hatt pannekaker til kveldsmat to kvelder, og i dag, fjøretur.

Ellers så er jeg så heldig at jeg har blitt farmor igjen, til ei nydelig jente. Så nå har jeg tre gutter og to jenter. Det  er fantastisk☺

Men den siste tiden har det vært lite sy-romaktiviteter. strikketøyet er med overalt, og litt vokser det. Det blir både jakke og kjørepose til slutt.
Jeg leste/ hørte Åndenes hus av Isabell Allende. 14 cd-er. Da jeg skulle ta den siste, lå det en helt annen cd der. Krise. Men nå har jeg fått den, og jeg anbefaler denne forfatteren. Tidligere leste jeg Øya under havet, og det blir nok flere bøker av denne forfatteren


Romanen tegner fascinerende bilder fra et kontinent som i dag vies stor oppmerksomhet. Ikke minst gir møtet med kvinnene i boken leserne en stor opplevelse. Som vel ingen annen moderne roman fra Latin-Amerika er Åndenes hus blitt – i beste forstand – folkelesning.
Åndenes hus ble også en stor suksess som film i 1993 – i Bille Augusts regi og med Meryl Streep, Jeremy Irons og Glenn Close i hovedrollene.
«Romanen er et mirakel. Punktum.»
Tor Edvin Dahl, Aftenposten
«En gang imellom kommer det seilende en roman med stor R … en fargerik familiesaga full av myter og magi.» 
Ja, dette var ikke mine ord, men jeg er enig. Oppdaget at denne boka er også blitt til film.
Nå er det Tirsdagsdamene, som er på pilgrimstur.