søndag 24. februar 2013

Kosedag(er) på arbeidsrommet.....

Det har vært flotte dager ute, med sol og kulde, og flotte dager inne, med sol og varme og symaskinlyd (som gir hjertefryd!) En uventa invitasjon dukka opp, og det ble en lang mimrekveld med 6 gamle kjendte. Huff, det ble litt galt. De er ikke gamle, selvsagt ikke, de er bare kjendte fra noen år tilbake.( ganske mange, egentlig)
Har jobba litt med Digitizeren, repetert en del, og fått broderi fra pc til symaskina via kort og adapter. Før var det bare å koble pc til maskina med en kabel, men det går ikke når den ene er ny og den andre gammel. Må vel kanskje fornye noe mer snart☺☺☺ Prøvde med på en In-the-hoop  sak for første gang. Gjorde en feil, derfor litt frynsete i kanten. skal ikke bli neste gang. Her er prøvelappen, et bokmerke!

Disse kjolene er sydd i ullstoff fra Skaar Tekstil, og mønster fra Stoff og Stil. Ikke sydd i dag eller i helga, men for en stund siden.
Den lilla fikk et broderi nå i helga
Et annet broderi..... mitt første stichery.
Vet ikke helt hva det blir av det, men en kobinasjon av disse stoffa, kanskje?
En gang for lenge siden fikk jeg ganske mye gardinstoff, og annet stoff, da en butikk skulle opphøre. Jeg reddet alle stoffene fra å havne i en stygg, orange container. Disse stoffene er nå godt modne☺
Nå er det blitt mange løpere og noen duker av dette lin (lignende) stoffet.
Nå skal de bare få en omgang av strykepressa, før de skal inn i " FERDIG skapet"
  Ønsker deg en god mandag♥

onsdag 20. februar 2013

    
    Denne saken har "stjålet" masse av tiden min i det siste.  Men jeg lærer!
                                      
                                         Janome Digitizer MBX V4.0 by Wilcom Coming Soon, Compatible with new Horizon Memory Craft 12000 Embroidery Machine and prior models including MB4 , Janome Digitizer MBX Version 4.0 Software, Dongle, CorelDraw Essentials X5 & Photo Paint, For Horizon Memory Craft 12000 Embroidery Machine, MB4 Etc
 For mange år siden kjøpte jeg Digitizer Pro, som da var en stingsetting- og konverteringsprogramvare i maskinbroderiverdenen.  Jeg leste til øyet ble stort og vått, og lærte en del, og brukte det litt. Programvarer er stadig i utvikling, også dette. Jeg oppdaterte, men det ble lite brukt en tid da syrommet mitt var nedpakket p.g.a husbygging og diverse. her om dagen oppdaget jeg at jeg var lysår fra siste oppdatering, og det gjorde jeg noe med i forrige uke. Nå er jeg oppdatert, iallefall pc-en, og jeg jobber med saken for min egen del. Her kan jeg f.eks lage egne design, stingsette clipart, scanne barnetegninger og stingsette dem, fotos m.m. Veldig kjekt med et så godt verktøy.  Var ellers en tur i Trondheim i helga, besøkte min kjære datter, og hva fant jeg der? Frem fra glemselen; disse to.
En genser som jeg strikket til meg selv en gang på -80 tallet, og en del av julegardiner som jeg sydde da.
Gardinene blir brukt som helårs, og genseren.....heter det hønsestrikk, eller var det noe annet? Hvordan kunne jeg få tid til å strikke noe sånt  med fire barn rundt meg? Og så til og med til meg selv? Vel vel, jeg strikker nå også, og  starter symaskina hver dag jeg er hjemme. Minst en søm hver dag, det var mitt nyttårsforsett, laget i februar! Viser resultatet i neste innlegg. Så følg med, følg med ☺

onsdag 6. februar 2013



For syns skyld så må jeg skrive litt i dag. Det er jo dagevis, for ikke å si ukevis siden jeg sist var innom. Jeg ser jo av statestikken at flere er innom daglig, og det er koselig for meg, men kjedelig for dere som må se det samme bilde dag etter dag.  Jeg har vært syk, feber og lite ork til det meste. Tror jeg er på bana igjen nå, litt forvirra men dog.....jeg har laget meg et forsinket nyttårsløfte. Nemlig starte en av symaskinene hver dag, og sy minst en søm.  På et eller annet prosjekt. Der er alltid prosjekt, små eller store, gamle eller nye. Kan jeg klare det? JA!☺ En annen sak er at det blir hjertefryd av symaskinlyd, og hjertefryd vil vi jo ha.
Har hørt lydbok disse dagene da sofaen har fått ekstra slitasje. Anbefaler denne historiske romantriologien av  Anne De Graaf. Skrev litt om de i et annet innlegg. Kan være litt vanskelig og bli kjendt med personene i starten, men gi boka litt tid. Senere blir det vanskelig og legge den fra seg.
Har ikke et handarbeidsbilde i dag, men dere kan jo se på meg og dukka mi☺
                                                                   Vi har på oss den samme kjolen