mandag 26. november 2012

                                             ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                    Kjennskap har utviklet seg til vennskap, til KJÆRLEIK! (det ordet er finere enn kjærlighet)
Før helga var jeg ikke helt fortrolig med denne maskina, nesten litt redd den, iallefall dersom en av trådene røk. Nå kan det ryke der det vil, jeg åpner opp, rydder i floken uten bruksanvisning!!, merk dere det, dere som bruker og erte meg fordi jeg leser bruksanvisning. Det er bra litteratur, det, skal jeg si dere. 
ja, jeg var altså på kurs i helga, i overlock. Og lærte masse. Fantastisk lærer, Tove Fevang. Det visste jeg igrunnen fra før, var en gang på et ukeskurs på Holmen Gård med henne som kursholder.
Vi tredde maskin, og vi tredde maskin  mange ganger, til det ikke var skummelt lenger.☺
Og vi sydde prøvelapper i øst og vest, små og store, og hadde det veldig kjekt. så kjekt at vi har planlagt en syhelg i januar, uten lærer.
Her er noen av prøvelappene...
En genserprøvelapp i pingvinstoff. Noen fikk veldig lyst på noe med pingviner på da lillebroren fikk strikket pingvindress. Så da ble det en genser. Så en fleecelueprøvelapp..., en gullstjernedukprøvelapp som er kantet  med rullefald i gulltråd☺, masse små prøvelapper og et chiffongskjerf-sjalprøvelapp. En litt smal løperprøvelapp i et annet stjernestoff ble også sydd..... og lånt ut før det ble avbildet.
Nå skal jeg ikke sy prøvelapper på en stund. Men sy skal jeg....


 

torsdag 22. november 2012


 Pingviner ser så koselige ut synes jeg, derfor falt jeg for denne dressen i et strikkeblad. Mottakeren har ikke fått den enda, så den blir avbildet på golvet.
Den er strikket i Dalegarn, Freestyle. Jeg strikket dressen uten hette, men med hjelmlue og votter til.

tirsdag 20. november 2012

En liten "anmeldelse" av en stor bok, en murstein av en bok.
Margaret Atwood er en forfatter som jeg kjenner lite til, iallefall foreløbig. Hun har skrevet  masse:  lyrikk, romaner, barnebøker, tegneserier og TV produksjoner,m.m
Er nesten ferdig med denne, og  boka leses med øynene, denne gang ! Det tok litt tid før jeg var "inne" i boka, men så er her også  to bøker i en,..... på en måte.

Jeg-personen i romanen, 83 år gamle Iris Chase Griffen  forteller om sitt og sin søster Laura liv, deres skuffende liv. Det er klart fra starten at Lauras død ikke var et uhell, men et nøye planlagt selvmord. Hun etterlater seg et manuskript som senere blir utgitt som boka “Den blinde morderen”.
Lauras bok fortelles parallelt som den ytre historien, og i denne boka inni boka får vi høre om to  som møtes i hemmelighet: en ung kommunist  og en velstående jente som søker en flukt fra livet sitt.
Iris, som i nåtiden er en bitter gammel dame, oppsummerer livet og omstendighetene som førte til Lauras dødsfall i håp om at barnebarnet hun ikke har sett på mange år en gang skal få lese familiehistorien.
Iris minnes tilbake til sin og Lauras oppvekst etter første verdenskrig, som døtre av en rik fabrikkeier i provinsen som mister formuen under depresjonen. Det er på denne tiden jentene møter den unge, drapsmistenkte kommunisten Alex, som  er inspirasjon for Lauras bok.
Deretter, p.g.a. fabrikkens konkurs, blir Iris giftet bort til farens konkurrent. Iris er ung, naiv og snusfornuftig og vet at faren kun ønsker å sikre døtrenes framtid.  Iris sin  mann, Richard, og hans søster Winifred  arrogante og ufyslige, av nyrik overklasse.  Iris er tilpassningsdyktig, og klarer  å finne en slags identitet i det overfladiske, kalde miljøet hun lever i. Laura har derimot kommet i konflikt med svogeren sin. Så bygger det seg opp til en konflikt som får større konsekvenser enn noen av personenen klarer å håndtere.
Ja, ja, det er bare og lese den, så får du vite mer...... det er over 600 sider... Jeg vet ikke slutten jeg heller, og kommer ikke til å fortelle når jeg er ferdig med boka.

søndag 18. november 2012

God søndag ♥

                           Avlang frokost, enda lenger en avlang kaffekos etterpå.
Har bare kaffekopp, strikkepinner, fjernkontroll og pc innen rekkevidde, og slik må jeg ha det en stund.
Det lader en del av batteriene. Slo på  TV, det er ikke ofte, og hva ser jeg?  Ikke bare de heseblesende, stivt- foran-seg-seende skiløperne, nei, jeg ser snø og sol og DEILIG VINTERVÆR♥ Inne er det levende lys, og i magen (tror det er der) kjenner jeg en ørliten snart-jul-følelse♥♥ For første gang i år.                     Alt dette maset om jul som starter i butikkene rett etter sommerferien, det gir ikke meg noe annet en irritasjon.
Og det er julemessetid. Googlet ordet julemesse. Fant da "Julemarked, også kjent som Christkindlmarkt, Christkindlesmarkt, Christkindlmarket, og Weihnachtsmarkt, er et gatemarked i tilknytning til julefeiringen i advent, hovedsakelig de fire ukene forut for julaften. Disse markedene oppsto i Tyskland og Østerrike, men blir nå holdt i mange andre land."
"Julemarkedenes historie strekker seg tilbake til senmiddelalderen i de tysktalende delene av Europa. Markedet i Dresden er et av de eldste og ble holdt første gang i 1434."  Så det er en gammel tradisjon.
Leste også at populære attraksjoner var julekrybbe, håndskårne nøtteknekkere, brente ristede mandler og myke pepperkaker, fruktkake, gløgg m.m  Også leker, bøker og julepynt.
Så da vet vi det...
Det er ørten annonser i avisene hver helg nå, og julemesser er koselig. Det er bare det at det er for få helger nå i november, så nesten alle må ha messe på samme lørdag. Det er sikkert slitsomt og kjøre fra messe til messe, og man blir nok like stiv i blikket som disse skiløperne. Men man må jo få med seg minst en messe, eller?  Hvem har bestemt, og hvor står det at messer bare må være på en lørdag?  Annenhver dag hadde vært bedre, da kunne vi rekke over masse. Kjøpe masse gaver og kaker, og slippe og gå i disse kjedelige butikkene. Jeg har ikke vært på messe i år, har vært opptatt av andre og viktigere ting. (Hva kan det være da...) Vet ikke om det er flere julemesser i år, eller om jeg er ledig da, (oj oj oj,) vet i allefall at neste helg skal jeg på kurs, og det gleder jeg meg veldig til. Referat kommer. Men tilbake til messer, jeg har masse messeminner, (måtte bare utheve). Fra den tiden jeg var aktiv, (ha-ha-ha, nå høres jeg ut som en gammel dame, og det er jeg) og sydde og strikket og heklet og.... ALT.
Her er noen av minnene






søndag 11. november 2012

 Håndarbeidsforslag ☺ Ta frem garnrester  og sett i gang.

Var en tur her i dag, og fant da denne flotte lyktestolpen. Ellers så var denne raggetassen litt koselig
Gobble, gobble eller noe sånt
Men hvor er resten av bonden?
Jeg såg han ikke, desverre. Men det var mye fint på gården, både inne og ute. Absolutt anbefalt et besøk.
Flott sandstrand også, så det blir nok familieutflukt hit til sommeren.


onsdag 7. november 2012

ETTERLYSNING

Er det noen i Blogglandia som har dette mønsteret, og kanskje kan dele det med meg? Husker ikke om det var Drops eller Idena eller noe annet. Men en strikkebok/hefte var det.
Har mistet eller kastet det,  eller gjemt det på et lurt sted, ikke vet jeg. Når sant skal sies, og det skal det jo, så er det fryktelig lenge siden jeg strikket dette. Strikket veldig sakte, og gutten som skulle ha den vokste altfor fort. Han er nå 23, denne er ca. 8 år størrelse ☺ Litt flaut, men skitt au ☺ Nå er den tiltenkt et barnebarn.



Nok en bok av Margaret Skjelbred er " innabords", og med stor glede.
Aller først en stor takk til  deg, kjære kollega,  som gjorde meg kjent med denne forfatteren. Dette er den fjerde boka jeg leser, heldigvis er der flere. Anbefaler igjen  bøkene AndreaD, Gulldronning,perledronning, Mors bok- sort er hun, men dog yndig.
 Og nå denne........



Går det an å si at noe er godvondt? Det er et ord jeg vil bruke om denne boka. Margaret Skjelbred er fantastisk god til å skrive om det sarte barnesinnet så fullt av følelser. Hun henter mye fra eventyr, og fra rim og regler. Og fra den strenge, pietistiske menigheten som hun vokste opp i.

Hva gjør et barn når verden med et slag faller sammen? Det gjemmer seg bort. Det samler hemmeligheter. Alva er åtte år. Den livsglade faren er død, og moren flytter med Alva og Søster tilbake til foreldrehjemmet hun måtte forlate da hun giftet seg utenfor Menigheten. Her møter Alva en verden preget av streng gudsfrykt, av forbud og fortielser. Og av mange hemmeligheter. Hva gjør bestemor i bringebærskogen? Hvem er Vakkermannen? Og hvorfor ler mamma aldri mer? Hvem er jenta som Alva finner spor etter på gården?
Historien beveger seg mot en skjebnesvanger hendelse, som vil prege Alva for resten av livet.
I Du skal elske lyset avslører den gamle Alva hemmelighetene for det nye barnet som så uventet kommer inn og snur livet hennes på hodet nok en gang. Det handler om veien fra mørke mot lys. Det handler om et barns enestående evne til å overleve.
Boka kom ut i 2011. Anbefales på det varmeste. Finnes som lydbok.

mandag 5. november 2012

Det er november, og kaktusen blomstrer

                            Trivselen er stor på syrommet, det vises her.
En lite kravstor plante som bare har stått i vinduskarmen, og så plutselig eksplodert i knopper.
                             Nå har den fått plass i stua så alle kan få nyte den.

Dette skjerfet ble ferdig i går. Det er strikka i Angorina Lux. Et veldig enkelt mønster
En omgang med kast og to sammen (+ kantmasker), og den andre omgangen er det bare vrangt.
Og det er ikke noe hokus-pokus med den kanten nede ( eller avfellinga), det bare blir sånn.
Her er et lignende skjerf som jeg strikket tidligere, bare med annet garn. Husker ikke hvilket.
Denne ble også  ferdig i går.

 Denne vesten er strikket i 2-tråds merino garn fra Nøstebarn, og etter oppskrift fra boka Strikk til Nøstebarn. Jeg syntes den var litt smal, så i stedet for å sy den sammen i sidene, så heklet jeg den sammen.
Mandagen er så vidt begynt, snart ny dag og ny uke og nye muligheter.                                            Ønsker deg en god uke.♥