mandag 26. mars 2012

Andrea D og hvitveis


Om Andrea D er det mange som har skrevet.  Først og fremst Margareth Skjelbred.
Andrea D - Margaret Skjelbred
Dette står bak på boka:
"Det er en klok fortelling og en vakker fortelling og tidvis en vond fortelling. Det er gjerne sånn med gode fortellinger." Ja, helt enig. Satt igjen med en varm, god følelse da boka var slutt. Og ei tåre eller to... Det er som om boka satte seg fast ikke bare i hukommelsen, men i hjertet og sjela, eller hva det nå er. Handlingen? Romanen handler om Andrea D, en polsk jødisk jente som under krigen må legge ut på en lang fluktreise. Før det om barndommen, om moren og faren, og om Lea på loftet, ja , jeg sier ikke mer. Du MÅ bare lese den!
Noen sa:
Historien veksler smidig mellom avspillingen av morens liv og rekonstruksjonen på loftet. Den er fortalt i et nennsomt vakkert språk som fremhever morens brutale livshistorie i all sin gru og styrke. «Andrea D» er en flott verdig merkestein for alle overlevere, selvhelbredere og løvetannbarn.

Jeg vil lese flere bøker av samme forfatter, Margaret Skjelbred

Ja, i dag fant jeg hvitveis. Og froskeegg, eller rumpetroll! Husker en gutt på 5 som puttet froskeegg i lomma. Det var i fjor. Det var vel det året det vart litt mindre frosker, eller?

Han her havnet ikke i ei bukselomme, han lot seg avbilde ganske frivillig. Vel å merke etter at han skremte meg slik at jeg kom med et ganske høyt hyl..... og skremte han...
Men jeg skulle absolutt ikke skrive om frosker.
Anders Hovden:

Ho står, den kvite symra,
den fyrste blom i år,
der like inn på snøen
i sine tronge kår

Ønsker deg en fin vår- og arbeidsuke!

tirsdag 13. mars 2012

Litt om UFO-er, bøker og film



Bøker, ja, det må man ha. Hva var livet uten en bøker? Siden sist har jeg lest Datterens drøm av Francine Rivers.
Datterens drøm
Historien starter i boka Datteren. Vet ikke helt hva jeg skal formidle om handlingen....
Ord som drømmer,ambisjoner, tro, kjærlighet, nåde, tilgivelse, misforstått kjærlighet i forholdet mellom mor og datter. Handlingen starter rundt 1800-tallet i den første boka. og frem til i dag i den siste. Bøkene er lettlest, og vanskelig og legge fra seg. Men er det Francine Rivers på sitt beste? Det kommer vel an på hvem man spør. Har du lest triologien Varsler i vinden, Ekko i mørket og Demring i nord? Viss ikke så løp og kjøp! Eller lån. Her er flere av samme forfatter: Ufattelig kjærlighet, Lyden av shofar, Forsoningsbarnet, Den røde tråden, Skoesken.... Forfatteren har også skrevet om både kvinner og menn i Bibelen. F.eks, Tamar, Maria og flere, Aron, Amos, og flere. Det er fantastiske bøker.

 Jeg leser også, med øynene. Boka heter Syersken i Khair Khana.
Syersken i Khair KhanaJeg må innrømme at jeg tok denne boken,
Syersken i Khair Khana, for utseendes skyld.
Fingerbøll og nål, og stoffbiter, jeg ble interessert. Også tittelen " falt meg i øynene".
Men hvor er Khair Khana? Jo, i Afghanistan. En bok med stor skrift, så det går fort og lese den. Handlingen?
Livet til familien Sadiqi forandret seg fort da Taliban kom til makten. Far og en bror måtte flykte fra byen, hjemme satt fem søstre og en lillebror. Kamila var lærer før Taliban, men nå skulle kvinnene ingenting. Kamila starter kjolefabrikk, det i seg selv var risikabelt, for ingen hadde lov til å pynte seg. Etterhvert mobiliserer hun hele sitt lokalsamfunn. Mange får etterhvert arbeid, og det startes også syskole.
Fin fortelling om en med mot, ansvarsfølelse og vilje til å gjøre noe for andre.

Forfatteren er Gayle Tzematch Lennon

 Så var det film. Var på kino og såg Jernkvinnen. Merlyn Streep var fantastisk, Filmen....bob bobJernkvinnen


http://www.filmweb.no/trailere/article423523.ece

Jeg ble litt ledd av ( på en god måte ) da jeg sa at jeg kjempet mot de mange ufoene. Men jeg vinner, sakte,sakte, men sikkert. En lue ble påbegynt for noen år siden, da jeg strikket Gråtass-genser til Marcus. Men lua var for liten, og ble ikke strikket ferdig. Men nå er den det, og den aller minste broren kan få den. Genser med gravemaskin, her har jeg fått brukt opp masse smårester, og det kjennes godt.Garnlageret må tømmes litt, for så og fornyes! Dette var nok ikke en ufo. måtte bare lage den.