søndag 28. november 2010

1.søndag i advent

Vis detaljer
Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn
som i en krybbe lå.

Det ser ut som om jeg har blitt en søndagsblogger, Det er mulig at det kan ordnes slik at det ikke er tilfelle. Får faktisk litt kritikk. " du må oppdatere oftere". Skal prøve, fra onsdag.
Advent er en fin tid,  jeg synes det, og mange synes det. Men ikke alle har det så godt i disse dager, og dem må vi huske på.
En svært kjekk gutt som jeg kjenner godt, han gledet seg over at nå er det advent, og da er det snart jul. Og da, da kan han ta frem litt av sin egen julepynt. Han har nemlig egen julekrybbe. Og den skulle stå på nattbordet hans.






Som du ser, så har også Knerten fått lov til å være med, og det ser ut som om vismennene
er i dyp konversasjon med denne
flotte figuren.
Herlig!!! 

I går, lørdag, besøkte jeg "Gamleskulen" i  Mauseidvåg.  Hva er det? Jo, flere kunstnere som har gått sammen, og har dette huset som utstillingslokale, og også salg. Og kurs. Og jeg vet ikke hva. Mat og kaffi. Absolutt verdt et og flere besøk. Her er fine maleri, toving og filting, en del søm, ++
I dag besøkte jeg, med flere, Moloveien i Ålesund. Det var en svært kald fornøyelse, men så masse fint å se, og kjøpe for den som ville det. Reine 17. mai stemninga, bortsett fra julemusikken.
En annen ting jeg gjorde i går, det var rydding rundt vårt nye hus. Det var veldig kjekt, og jeg mener det. Kaste søppel i container, plukke opp plankebiter som kan brukes til ved. Jeg er en stor tilhenger av gjenbruk.
Så da gjenstår det å innvitere til en liten bildeseanse. Velkommen.
Har forresten lagt ut  bilder på noen andre sider også.
Du får kikke dersom du har lyst.

søndag 21. november 2010

Hvorfor heter det hurtigrute?

Vesterålen
Ja, nå har jeg altså reist til Trondheim med hurtigruta, og det var en kjempeflott tur. Men jeg lurer på hvorfor det heter hurtigrute. Avgang fra  Ålesund kl.15.00, og fremme i Trondheim neste morgen i 06-07-tida. Var det hurtig?  Men iallefall, en fin reisemåte, og jeg kunne virkelig ha tenkt meg en lengre tur med denne ruten!  Vi hadde et strålende vær. legger noen bilder av turen på bildesiden. I Trondheim var det kaldt. 7-8-9 minus, ja det er kaldt nok for meg. Men det var fint vær, julepyntet by, ekstra god frokost på Rica Nidelven, og gode og rolige dager hos Hanna Marie. Masse gåing, og utrolig nok, lite handling, en god del lesing og strikking, og litt film. Når man har sett Pride and Prejudice noen ganger, så er den veldig fin til å strikke til.  Du hører den flotte musikken, den nydelige måten å snakke på, og så ser du opp av og til. Det gjorde Hanna Marie og jeg, nemlig.  
Hovedetasjen på huset vårt kom på torsdag, så det var spennende å komme hjem og se det. Måtte opp i huset selv om det var mørkt. Vil du se kveldens bilder, så klikk deg inn på Hus.

torsdag 11. november 2010

Heisekran i tomta

Desverre måtte jeg være på jobb kl. 07.30 i dag..... og bilen med diverse husdeler skulle være på byggeplassen kl.08. Jeg ga fra meg fotoapparatet, og fikk ferske bilder på jobben kl.09.30.                                      (Sees på Hus-siden.)
Ellers så er det visst helg igjen, i allefall nesten. På lørdag skal jeg hjelpe til på julemesse. Og med julemesser, så betyr det at det nærmer seg jul. Skal bli veldig kjekt å få  alle hjem. Ja, jeg sier hjem, selv om huset ikke er ferdig. Jeg er jo her.
Det er noe som kalles juleforberedelser. Tenk over det ordet,  og hva vil du gjøre det til, og ikke la det bli stress. Kanskje kan vi bruke adventstiden til å forberede oss og glede oss over det som skjedde på julaften for over 2000 år siden. Glede oss over å få være sammen med familie og venner, og bry oss mer om hvordan andre har det. Det minst viktige er hvor mange rom som er vasket ned til jul, og hvor mange kaker man har bakt. Det er så mange som strever og har tungt å bære, la oss huske på dem på en eller annen måte. Så kan vi heller bake etterpå. Og jeg gleder meg til litt julebakst, iallefall til lukten.


   

lørdag 6. november 2010

Fredagen er en god dag!

Bortsett fra at nå har det blitt lørdag! Men jeg hadde en fin fredag ettermiddag og kveld. Etter jobb så var barnebarnet og jeg en tur i tomta, og i hagen. I øsende, pøsende regnvær.
 

Så ordnet jeg med en julegave, (nr.3)
Kvelden ble tilbrakt sammen med gode venninner. KOSelig!
Anbefaler 3 bøker,  har funnet enda en ufo, og selvsagt lagt ut dagens bilde av husmurer.             Snart kommer det det noe oppå disse murene..... , Gled eder, da slipper dere bare å se disse grå murene.  Om 5 dager!!!! Torsdag 11.11 kl.08. Er desverre på jobb da. Viss jeg ikke er syk....